KALABAZA KREMA / CREMA DE CALABAZA

 KALABAZA-KREMA / CREMA DE CALABAZA


OSAGAIAK
  • 1 kipula.
  • 2-3 baratxuri-ale.
  • 1-2 porru.
  • 1 kg kalabaza.
  • Hirugihar-zatiak.
  • Pipak.
  • Esnea.
  • Sal.
  • Pimienta negra.
  • Aceite de oliba.
ELABORAZIOA
  • Lapiko batean olioa bota eta berotzen ipini.
  • Baratxuria, kipula eta porruak zuritu eta txikitu.
  • Baratxuria doratu eta kipula eta porruak sueztitu.
  • Kalabaza gehitu eta doratu (apur bat).
  • Gatzpipertu.
  • Ura gehitu barazkiak estali arte.
  • Presio-eltzea itxi eta utzi 20 minutu irakiten.
  • Itxaron balbula jaitsi arte eta ireki.
  • Nahi izanez gero, esnea gehitu.
  • Irabiagailua pasatu.
  • Hirugihar-zatiak doratu.
  • Hirugihar-zatiak eta pipak ipini krema gainetik.
  • On egin!




INGREDIENTES
  • 1 cebolla.
  • 2-3 dientes de ajo.
  • 1-2 puerros.
  • 1 kg calabaza.
  • Tacos de bacon.
  • Pipas.
  • Leche.
  • Sal.
  • Pimienta negra.
  • Aceite de oliva.
ELABORACIÓN
  • Pon un poco de aceite en la base de la olla y pon a calentar. 
  • Pela y trocea el ajo, la cebolla y el puerro.
  • Dora el ajo. Pocha la cebolla y el puerro.
  • Añade la calabaza y dórala un poco.
  • Salpimienta.
  • Añade agua hasta cubrir toda la verdura.
  • Cierra la olla y déjala 20 minutos hirviendo.
  • Cuando haya pasado el tiempo, deja que baje la válvula de la olla y ábrela.
  • Añade un poco de leche Ideal si quieres.
  • Pasa la batidora.
  • Dorar los tacos de bacon.
  • Añadir los tacos de bacon y las pipas.
  • On egin!


AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL




Comentarios