KALABAZA-KREMA / CREMA DE CALABAZA
OSAGAIAK
- 1 kipula.
- 2-3 baratxuri-ale.
- 1-2 porru.
- 1 kg kalabaza.
- Hirugihar-zatiak.
- Pipak.
- Esnea.
- Sal.
- Pimienta negra.
- Aceite de oliba.
ELABORAZIOA
- Lapiko batean olioa bota eta berotzen ipini.
- Baratxuria, kipula eta porruak zuritu eta txikitu.
- Baratxuria doratu eta kipula eta porruak sueztitu.
- Kalabaza gehitu eta doratu (apur bat).
- Gatzpipertu.
- Ura gehitu barazkiak estali arte.
- Presio-eltzea itxi eta utzi 20 minutu irakiten.
- Itxaron balbula jaitsi arte eta ireki.
- Nahi izanez gero, esnea gehitu.
- Irabiagailua pasatu.
- Hirugihar-zatiak doratu.
- Hirugihar-zatiak eta pipak ipini krema gainetik.
- On egin!
INGREDIENTES
- 1 cebolla.
- 2-3 dientes de ajo.
- 1-2 puerros.
- 1 kg calabaza.
- Tacos de bacon.
- Pipas.
- Leche.
- Sal.
- Pimienta negra.
- Aceite de oliva.
ELABORACIÓN
- Pon un poco de aceite en la base de la olla y pon a calentar.
- Pela y trocea el ajo, la cebolla y el puerro.
- Dora el ajo. Pocha la cebolla y el puerro.
- Añade la calabaza y dórala un poco.
- Salpimienta.
- Añade agua hasta cubrir toda la verdura.
- Cierra la olla y déjala 20 minutos hirviendo.
- Cuando haya pasado el tiempo, deja que baje la válvula de la olla y ábrela.
- Añade un poco de leche Ideal si quieres.
- Pasa la batidora.
- Dorar los tacos de bacon.
- Añadir los tacos de bacon y las pipas.
- On egin!
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
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