TXITXIRIOAK ESPINAKEKIN / GARBANZOS CON ESPINACAS


 TXITXIRIOAK ESPINAKEKIN / GARBANZOS CON ESPINACAS





OSAGAIAK
  • 1 tipula.
  • 2 edo 3 berakatz ale.
  • 4 arrautza
  • 2 porru.
  • 3 edo 4 azenario.
  • ½ kg txitxirio.
  • 1 hezur.
  • 1 eltzekaria egiteko haragi zatia.
  • 400g espinaka.
  • 1 cayena.

ELABORAZIOA
  • Tipula eta porruak txikitu. Barazkientzako sare batean sartu.
  • Lapiko batean ura jarri. Haragia, hezurra eta barazkiak gehitu.
  • Irakiten jarri eta irtetzen den zikinkeria kendu.
  • Ura garbi ikusten dugunean txitxirioak gehitu eta gatza bota. Tapa ipini.
  • 35 - 40 minutuz egosi.
  • Denbora pasatzen denean itxaron lapikoak presioa galdu arte.
  • Haragia eta barazkiak atara.
  • Arrautzak urez beteriko lapiko batean sartu eta egosi 11 minutu.
  • Berakatza zuritu eta oso fin txikitu dugunean zartagin batean ipini. Cayena gehitu eta gorritu arte itxaron.
  • Espinakak gehitu eta gatza bota. Tapa ipini.
  • Noizean behin eragin, bere tamaina asko txikitu arte.
  • Ondo egosita daudenean txitxirioekin nahastu. 
  • Arrautza zuritu, zatitu eta beste elaborazioen gainean sakabanatu.
  • On egin!
INGREDIENTES
  • 1 cebolla.
  • 2 o 3 dientes de ajo.
  • 4 huevos.
  • 2 puerros.
  • 3 o 4 zanahorias.
  • ½ kg de garbanzos.
  • 1 hueso.
  • 1 trozo de carne para cocido.
  • 400g. de espinacas.
  • 1 cayena.

ELABORACIÓN
  • Trocear la cebolla y los puerros.
  • Poner agua en la olla y añadir el hueso, la carne y las verduras.
  • Poner a hervir e ir limpiando las impurezas.
  • Cuando quede limpio, añadir los garbanzos. Echar sal. Cerrar la olla.
  • Dejar cociendo 35 o 40 minutos.
  • Una vez acabado, dejar despresurizar.
  • Sacar la carne y las verduras.
  • Poner los huevos en una cazuela con agua y cocer 11 minutos.
  • Picar el ajo muy fino y poner a dorar en una sartén profunda. Añadir una cayena troceada.
  • Cuando doren los ajos, añadir las espinacas y echar sal. Cerrar con una tapa.
  • De vez en cuando remover las espinacas hasta que se reduzcan a nuestro gusto.
  • Cuando estén bien cocidas, mezclar con los garbanzos.
  • Pelar y trocear los huevos cocidos. Añadirlos por encima de las otras elaboraciones.
  • On egin!


                                                                                                                                                               AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL






Comentarios