TXITXIRIOAK ESPINAKEKIN / GARBANZOS CON ESPINACAS
OSAGAIAK
- 1 tipula.
- 2 edo 3 berakatz ale.
- 4 arrautza
- 2 porru.
- 3 edo 4 azenario.
- ½ kg txitxirio.
- 1 hezur.
- 1 eltzekaria egiteko haragi zatia.
- 400g espinaka.
- 1 cayena.
ELABORAZIOA
- Tipula eta porruak txikitu. Barazkientzako sare batean sartu.
- Lapiko batean ura jarri. Haragia, hezurra eta barazkiak gehitu.
- Irakiten jarri eta irtetzen den zikinkeria kendu.
- Ura garbi ikusten dugunean txitxirioak gehitu eta gatza bota. Tapa ipini.
- 35 - 40 minutuz egosi.
- Denbora pasatzen denean itxaron lapikoak presioa galdu arte.
- Haragia eta barazkiak atara.
- Arrautzak urez beteriko lapiko batean sartu eta egosi 11 minutu.
- Berakatza zuritu eta oso fin txikitu dugunean zartagin batean ipini. Cayena gehitu eta gorritu arte itxaron.
- Espinakak gehitu eta gatza bota. Tapa ipini.
- Noizean behin eragin, bere tamaina asko txikitu arte.
- Ondo egosita daudenean txitxirioekin nahastu.
- Arrautza zuritu, zatitu eta beste elaborazioen gainean sakabanatu.
- On egin!
INGREDIENTES
- 1 cebolla.
- 2 o 3 dientes de ajo.
- 4 huevos.
- 2 puerros.
- 3 o 4 zanahorias.
- ½ kg de garbanzos.
- 1 hueso.
- 1 trozo de carne para cocido.
- 400g. de espinacas.
- 1 cayena.
ELABORACIÓN
- Trocear la cebolla y los puerros.
- Poner agua en la olla y añadir el hueso, la carne y las verduras.
- Poner a hervir e ir limpiando las impurezas.
- Cuando quede limpio, añadir los garbanzos. Echar sal. Cerrar la olla.
- Dejar cociendo 35 o 40 minutos.
- Una vez acabado, dejar despresurizar.
- Sacar la carne y las verduras.
- Poner los huevos en una cazuela con agua y cocer 11 minutos.
- Picar el ajo muy fino y poner a dorar en una sartén profunda. Añadir una cayena troceada.
- Cuando doren los ajos, añadir las espinacas y echar sal. Cerrar con una tapa.
- De vez en cuando remover las espinacas hasta que se reduzcan a nuestro gusto.
- Cuando estén bien cocidas, mezclar con los garbanzos.
- Pelar y trocear los huevos cocidos. Añadirlos por encima de las otras elaboraciones.
- On egin!
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
Comentarios
Publicar un comentario