ARRAUTZA FLANA / FLAN DE HUEVO
OSAGAIAK
- Karamelua.
- 6 arrautza.
- 200g azukre.
- 1l esne.
- 1 kanela-zotza.
- Laranja azala.
ELABORAZIOA
- Lapiko batean esnea, laranjaren azala eta kanela-zotza berotzen ipini. Ez utzi irakiten, infusionatu 20 minutuz.
- Arrautzak azukrearekin irabiatu bi produktuak ondo nahastu arte. Ez altzatu irabiagailua, airea ez sartzeko.
- Arrautzak eta azukrea esnearekin nahastu. Lehenik esnea iragazi.
- Karamelua flanera barruan bota eta barrualde guztia karameluz estali, nahastea bota eta tapa ipini.
- Presio-eltzean ur apur bat ipini (2-3 hatzamar) eta flanera sartu.
- Balbula igotzen denean sua jaitsi erdiraino eta egosi 20 minutuz. Itxaron prezioa jaitsi arte.
- Utzi flana hozkailuan 24 orduz.
- Plater handi batean buelta eman.
- On egin!
INGREDIENTES
- Caramelo.
- 6 huevos.
- 200g de azúcar.
- 1l de leche.
- 1 rama de canela.
- Piel de naranja.
ELABORACIÓN
- Poner la leche a hervir con la rama de canela y la piel de naranja. No dejar hervir, dejar infusionando 20 minutos.
- Remover (no batir) los huevos con el azúcar hasta que quede perfectamente ligado.
- Añadir los huevos y azúcar a la leche infusionada (colada).
- Poner caramelo en la flanera. Añadir la mezcla de la leche y los huevos. Cerrar la flanera.
- Poner en la olla exprés dos o tres dedos de agua e introducir la flanera.
- Cuando suba la válvula dejar a fuego medio que hierva 20 minutos.
- Posteriormente dejar reposar con la olla sin abrir hasta que despresurice.
- Dejar reposar el flan 24 horas en la nevera.
- Finalmente darle la vuelta para sacarlo.
- On egin!
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
Comentarios
Publicar un comentario