ARRAUTZA FLANA / FLAN DE HUEVO

 ARRAUTZA FLANA / FLAN DE HUEVO




OSAGAIAK
  • Karamelua.
  • 6 arrautza.
  • 200g azukre.
  • 1l esne.
  • 1 kanela-zotza.
  • Laranja azala.
ELABORAZIOA
  • Lapiko batean esnea, laranjaren azala eta kanela-zotza berotzen ipini. Ez utzi irakiten, infusionatu 20 minutuz.
  • Arrautzak azukrearekin irabiatu bi produktuak ondo nahastu arte. Ez altzatu irabiagailua, airea ez sartzeko.
  • Arrautzak eta azukrea esnearekin nahastu. Lehenik esnea iragazi.
  • Karamelua flanera barruan bota eta barrualde guztia karameluz estali, nahastea bota eta tapa ipini.
  • Presio-eltzean ur apur bat ipini (2-3 hatzamar) eta flanera sartu.
  • Balbula igotzen denean sua jaitsi erdiraino eta egosi 20 minutuz. Itxaron prezioa jaitsi arte.
  • Utzi flana hozkailuan 24 orduz.
  • Plater handi batean buelta eman.
  • On egin!

    


INGREDIENTES
  • Caramelo.
  • 6 huevos.
  • 200g de azúcar.
  • 1l de leche.
  • 1 rama de canela.
  • Piel de naranja.
ELABORACIÓN
  • Poner la leche a hervir con la rama de canela y la piel de naranja. No dejar hervir, dejar infusionando 20 minutos.
  • Remover (no batir) los huevos con el azúcar hasta que quede perfectamente ligado.
  • Añadir los huevos y azúcar a la leche infusionada (colada).
  • Poner caramelo en la flanera. Añadir la mezcla de la leche y los huevos. Cerrar la flanera.
  • Poner en la olla exprés dos o tres dedos de agua e introducir la flanera.
  • Cuando suba la válvula dejar a fuego medio que hierva 20 minutos.
  • Posteriormente dejar reposar con la olla sin abrir hasta que despresurice.
  • Dejar reposar el flan 24 horas en la nevera.
  • Finalmente darle la vuelta para sacarlo.
  • On egin!



AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL



Comentarios