LENTEJAS CON CHORIZO Y MORCILLA

DILISTAK ODOLKI ETA TXORIZOAREKIN / LENTEJAS CON MORCILLA Y CHORIZO


OSAGAIAK:

  • 500g dilista.
  • 2 baratxuri ale.
  • 1 tipula.
  • 2 porru.
  • 4 azenario.
  • 1 piperrautsa koilarakada.
  • 4 txorizo.
  • 1 odolki
  • Oliba olioa.
  • Gatza.
  • Ura.

ELABORAZIOA: 
  • Barazkiak zuritu, biguntzen ipini eta birrindu.
  • Lapikoan, dilistak urarekin irakiten jarri. Gatza bota.
  • Irakiten hasten denean barazkiak bota.
  • Tapa ipini  presioa hasi arte. Tapa ipini  eta 15 minutu itxaron. 
  • Presio guztia kentzen denean, zabaldu.
  • Lapiko batean txorizoak sartu eta 15 minutuz irakiten utzi koipea kentzeko.
  • Gauza bera egin odolkiarekin.
  • Odolkia eta txorizoa dilisten lapikora gehitu.
  • On egin!



INGREDIENTES: 
  • 500g lentejas.
  • 2 dientes de ajo.
  • 1 cebolla.
  • 1 puerro.
  • 4 zanahorias.
  • 1 cucharada de pimentón.
  • 4 chorizos.
  • 1 morcilla.
  • Aceite.
  • Sal.
  • Agua.

ELABORACIÓN:

  • Pelar y pochar las verduras y batirlas.
  • En la olla poner las verduras y batirlas.
  • En la olla poner las lentejas con agua a hervir. Añadir sal.
  • Cuando rompe a hervir, añadir las verduras.
  • Cerrar la olla. Esperar a que empiece la presión y dejar 15 minutos.
  • Dejar que despresurice y abrir.
  • En una cazuela poner a hervir los chorizos durante 15 minutos.
  • Hacer lo mismo con la morcilla.
  • Unir con las lentejas.
  • ¡On egin!




AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL





Comentarios