DILISTAK ODOLKI ETA TXORIZOAREKIN / LENTEJAS CON MORCILLA Y CHORIZO
OSAGAIAK:
- 500g dilista.
- 2 baratxuri ale.
- 1 tipula.
- 2 porru.
- 4 azenario.
- 1 piperrautsa koilarakada.
- 4 txorizo.
- 1 odolki
- Oliba olioa.
- Gatza.
- Ura.
ELABORAZIOA:
- Barazkiak zuritu, biguntzen ipini eta birrindu.
- Lapikoan, dilistak urarekin irakiten jarri. Gatza bota.
- Irakiten hasten denean barazkiak bota.
- Tapa ipini presioa hasi arte. Tapa ipini eta 15 minutu itxaron.
- Presio guztia kentzen denean, zabaldu.
- Lapiko batean txorizoak sartu eta 15 minutuz irakiten utzi koipea kentzeko.
- Gauza bera egin odolkiarekin.
- Odolkia eta txorizoa dilisten lapikora gehitu.
- On egin!
INGREDIENTES:
- 500g lentejas.
- 2 dientes de ajo.
- 1 cebolla.
- 1 puerro.
- 4 zanahorias.
- 1 cucharada de pimentón.
- 4 chorizos.
- 1 morcilla.
- Aceite.
- Sal.
- Agua.
ELABORACIÓN:
- Pelar y pochar las verduras y batirlas.
- En la olla poner las verduras y batirlas.
- En la olla poner las lentejas con agua a hervir. Añadir sal.
- Cuando rompe a hervir, añadir las verduras.
- Cerrar la olla. Esperar a que empiece la presión y dejar 15 minutos.
- Dejar que despresurice y abrir.
- En una cazuela poner a hervir los chorizos durante 15 minutos.
- Hacer lo mismo con la morcilla.
- Unir con las lentejas.
- ¡On egin!
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
Comentarios
Publicar un comentario