ENPANADILLAK / EMPANADILLAS

 ENPANADILLAK / EMPANADILLAS


OSAGAIAK
  • Oilasko-bularkia.
  • 2 arrautza egosi.
  • 2 arrautza irabiatu (gainetik igurtzeko).
  • 8 koilarakada tomate frijitu.
  • 1 tipula.
  • 1 edo 2 porru.
  • 1 azenario.
  • 2 piper verde.
  • 32 oblea (enpanadillak egitekoak).
  • Gatza.
  • Oliba olio birjina.
  • Labeko papera.

ELABORAZIOA
  • Arrautzak egosi 10 minutuz. Urez hoztu. Zuritu. Gorde.
  • Oilaskoa zati finetan moztu.
  • Barazkiak ondo txikitu eta sueztitu.
  • Barazkiak bigundu direnean, oilaskoa gehitu. Gero, tomatea bota.
  • Ontzi handi batean barazkiak oilasko eta arrautza egosiekin nahastu. Gatzpipertu.
  • Obleak zabaldu eta nahasketaren koilarakada bat ipini gainean.
  • Tolestu eta sardexka batekin ertzak zapaldu.
  • Labeko bandeja batean, labeko papera ipini eta enpanadillak ondo kokatu bata bestearekin zapaldu barik.
  • Arrautzak irabiatu eta sukaldeko brotxa batekin enpanadillak  "margoztu".
  • Labea berotu (180º).
  • Itxaron doratu arte (10 minutu gutxi gora behera).
  • On egin!

INGREDIENTES
  • Pechuga de pollo.
  • 2 huevos duros.
  • 2 huevos crudos batidos (para pintar).
  • 8 cucharadas de tomate frito.
  • 1 cebolla tierna.
  • 1 o 2 puerros.
  • 1 zanahoria.
  • 2 pimientos verdes.
  • 32 obleas para empanadillas.
  • Sal.
  • Aceite de oliva virgen.
  • Papel de horno.

ELABORACIÓN
  • Poner los huevos a cocer. El huevo debe hervir 10 minutos. Enfriar con agua. Pelar. Reservar.
  • Trocear en trozos finos la pechuga. Reservar.
  • Picar las verduras muy finas y pochar bien.
  • Cuando la verdura esté pochada, añadir el pollo. Después añadir el tomate.
  • En un recipiente grande, mezclar el pollo y el huevo troceado. Salpimentar.
  • Extender las obleas y poner una cucharada de relleno en cada una.
  • Doblarlas y cerrarlas aplastando los bordes con el tenedor.
  • Poner en una bandeja sobre el papel de hornear.
  • Batir un huevo y con la ayuda de una brocha las pintamos con él para que queden brillantes.
  • Precalentar el horno a 180º.
  • Meterlas en el horno hasta que estén doradas (más o menos 10 minutos).
  • On egin!


AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL

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