ENPANADILLAK / EMPANADILLAS
OSAGAIAK
- Oilasko-bularkia.
- 2 arrautza egosi.
- 2 arrautza irabiatu (gainetik igurtzeko).
- 8 koilarakada tomate frijitu.
- 1 tipula.
- 1 edo 2 porru.
- 1 azenario.
- 2 piper verde.
- 32 oblea (enpanadillak egitekoak).
- Gatza.
- Oliba olio birjina.
- Labeko papera.
ELABORAZIOA
- Arrautzak egosi 10 minutuz. Urez hoztu. Zuritu. Gorde.
- Oilaskoa zati finetan moztu.
- Barazkiak ondo txikitu eta sueztitu.
- Barazkiak bigundu direnean, oilaskoa gehitu. Gero, tomatea bota.
- Ontzi handi batean barazkiak oilasko eta arrautza egosiekin nahastu. Gatzpipertu.
- Obleak zabaldu eta nahasketaren koilarakada bat ipini gainean.
- Tolestu eta sardexka batekin ertzak zapaldu.
- Labeko bandeja batean, labeko papera ipini eta enpanadillak ondo kokatu bata bestearekin zapaldu barik.
- Arrautzak irabiatu eta sukaldeko brotxa batekin enpanadillak "margoztu".
- Labea berotu (180º).
- Itxaron doratu arte (10 minutu gutxi gora behera).
- On egin!
INGREDIENTES
- Pechuga de pollo.
- 2 huevos duros.
- 2 huevos crudos batidos (para pintar).
- 8 cucharadas de tomate frito.
- 1 cebolla tierna.
- 1 o 2 puerros.
- 1 zanahoria.
- 2 pimientos verdes.
- 32 obleas para empanadillas.
- Sal.
- Aceite de oliva virgen.
- Papel de horno.
ELABORACIÓN
- Poner los huevos a cocer. El huevo debe hervir 10 minutos. Enfriar con agua. Pelar. Reservar.
- Trocear en trozos finos la pechuga. Reservar.
- Picar las verduras muy finas y pochar bien.
- Cuando la verdura esté pochada, añadir el pollo. Después añadir el tomate.
- En un recipiente grande, mezclar el pollo y el huevo troceado. Salpimentar.
- Extender las obleas y poner una cucharada de relleno en cada una.
- Doblarlas y cerrarlas aplastando los bordes con el tenedor.
- Poner en una bandeja sobre el papel de hornear.
- Batir un huevo y con la ayuda de una brocha las pintamos con él para que queden brillantes.
- Precalentar el horno a 180º.
- Meterlas en el horno hasta que estén doradas (más o menos 10 minutos).
- On egin!
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
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