ESNE-GAIN BIZKOTXOA ETA JOGUR BIZKOTXOA TXOKOLATEAREKIN / BIZCOCHO DE NATA Y BIZCOCHO DE YOGUR CON CHOCOLATE

 ESNE-GAIN BIZKOTXOA  ETA JOGUR BIZKOTXOA TXOKOLATEAREKIN / BIZCOCHO DE NATA Y BIZCOCHO DE YOGUR CON CHOCOLATE





OSAGAIAK (ESNE-GAIN BIZKOTXOA)

  • 200 ml esne-gain.
  • 150 g azukre.
  • 3 arrautza.
  • 200 g irina.
  • 1 Koilarakada kanela-hautsa.
  • 10 g legamia.
  • Laranja-birrindura.

INGREDIENTES (BIZCOCHO DE NATA)

  • Azukrea, esne-gaina eta arrautzak nahastu.
  • Laranjaren birrindura gehitu.
  • Irina, kanela eta legamia gehitu. Oso ondo nahastu guztia.
  • Labea piztu eta berotzen ipini. 180 gradutan sartu 25-30 minutuz.
  • Atera eta utzi hozten.

ELABORAZIOA (ESNE-GAIN BIZKOTXOA)

  • 200 ml nata de montar.
  • 150 gr. de azúcar.
  • 3 huevos.
  • 200 gr. de harina.
  • 1 cucharada de canela molida.
  • 10 gr. de levadura.
  • Ralladura de naranja.

ELABORACIÓN (BIZCOCHO DE NATA)

  • Mezclar el azúcar, la nata y los huevos. Batir muy bien.
  • Incorporar la ralladura de naranja.
  • Añadir la harina, la canela y la levadura. Mezclar todo muy bien.
  • Precalentar el horno. Meter a 180º durante 25-30 minutos.
  • Sacar y dejar enfriar.

                                                 
  OSAGAIAK (YOGUR BIZKOTXOA TXOKOLATEAREKIN)
  • 1 yogur (limoizkoa)
  • 3 arrautza.
  • 1 ekilore-olioa (yogurtaren ontziaren neurrikoa).
  • 2 azukrea (yogurtaren ontziaren neurrikoa).
  • 3 irina (yogurtaren ontziaren neurrikoa).
  • Txokolatea.
  • Legamia 16gr.
  • Gurina.
INGREDIENTES (BIZCOCHO DE YOGUR CON CHOCOLATE)
  • 1 yogur de limón.
  • 3 huevos.
  • 1 medida (el vasito del yogur) de aceite de girasol.
  • 2 medidas (el vasito de yogur) de azúcar.
  • 3 medidas (el vasito de yogur) de harina.
  • Chocolate.
  • 16 gr. levadura.
  • Mantequilla.
ELABORAZIOA (YOGUR BIZKOTXOA TXOKOLATEAREKIN)
  • Bol baten limoizko yogurra bota.
  • Arrautzak gehitu eta ondo nahastu.
  • Azukrea gehitu eta nahastu.
  • Olioa gehitu eta nahastu.
  • Irina gehitu :
                           1. Irina neurri bat prestatu eta tamizatu. Bolera gehitu eta ondo nahastu.

                           2. Errepikatu lehenengo puntua beste bi biderrez.
  •  Legamia gehitu eta ondo irabiatu.
  • Labea berotzen ipini (180º).
  • Moldean gurina igurtzi barrualdetik.
  • Nahastea moldean isuri.
  • Labean sartu 40 minutuz.
ELABORACIÓN (YOGUR DE BIZCOCHO DE CHOCOLATE)
  • Echa en un bol el yogur de limón.
  • Añade los 3 huevos y bate bien con la batidora.
  • Añade las dos medidas de azúcar y bate bien con la batidora.
  • Añade la harina:
                            1. Pon un medida de harina y tamiza. Añade esta medida al bol y bate bien.

                            2. Haz lo mismo dos veces más.
  • Añade la levadura y bate bien con la batidora.
  • Pre-calentar el horno (180º).
  • En un molde unta mantequilla.
  • Echa toda la mezcla al molde.
  • Mete en el horno (180º) durante 40 minutos más o menos. 
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL




Comentarios