KUIATXO-KREMA POCHÉ ARRAUTZAREKIN / CREMA DE CALABACÍN CON HUEVO POCHÉ
OSAGAIAK
- 2 Baratxuri ale.
- 2 Porru.
- 2 Tipula.
- 5 Kuiatxo.
- 8 Arrautza.
- Ura.
- Gatza.
- Oliba olioa.
- Pernila-puskak.
INGREDIENTES
- 2 dientes de ajo.
- 2 puerros.
- 2 cebollas.
- 5 calabacines.
- Agua.
- Sal.
- Aceite de oliva.
- 8 huevos.
- Virutas de jamón serrano.
ELABORAZIOA (KUIATXO-KREMA)
- Jarri oliba olioa lapikoan berotzen.
- Zuritu eta zatitu baratxuri-aleak.
- Zuritu eta zatitu tipula eta porruak. Baratxuriak gorritzen hasi direnean, lapikora gehitu tipula eta porruak. Bigundu.
- Kuiatxoak zuritu eta zatitu. Lapikora gehitu.
- Ura gehitu barazkiak estali arte.
- Gatza bota.
- Lapikoa itxi eta utzi irakiten 15 minutuz.
- 15 minutuak pasatu direnean, eta balbula jaitsi denean, tapa kendu eta irabiagailua pasatu.
ELABORACIÓN (CREMA DE CALABACÍN)
- Pon a calentar un poco de aceite en la base de la olla a fuego medio.
- Pela y trocea los ajos.
- Pela y trocea la cebolla y el puerro y échalos a la olla cuando el ajo empieza a freírse suavemente. Póchalo.
- Añade los calabacines pelados y troceados.
- Añade agua hasta cubrir la verdura.
- Añade la sal.
- Cierra la olla y déjala 15 minutos hirviendo.
- Cuando haya pasado el tiempo, deja que baje la válvula de la olla y ábrela.
- Pasa la batidora y quedará una buena crema.
ELABORAZIOA (POCHÉ ARRAUTZA)
- Poché arrautzak film paperarekin prestatu ahal izateko bol txiki bat erabili behar da.
- Bolaren barruan film zati bat ipini, olioa, arrautza (gorringoa apurtu barik) eta gatza bota.
- Filmari bueltak eman eta beste zati batekin korapilo bat egin ziurtatuz barruan ez dela airerik geratzen.
- Lapiko batean ura berotzen ipini. Irakiten hasten denean, arrautzak sartu eta egosi 4-5 minutuz.
- Prest daudenean, film papera kendu eta kuiatxo-kreman sartu.
ELABORACIÓN (HUEVO POCHÉ)
- Para poder preparar los huevos poché con papel film debemos coger un bol o tazón no muy grande. Luego, colocamos en su interior una lámina de papel transparente, vertemos un chorrito de aceite de oliva y cascamos el huevo dentro y añadimos sal al gusto (si te gusta alguna otra especia puedes añadirla también).
- Hacemos un nudo con el papel film y cerramos la bolsa sin que quede aire dentro.
- Ponemos una olla con agua a calentar y cuando empiece a hervir, introducimos los huevos con papel film y los dejamos cocer 4 o 5 minutos.
- Cuando estén listos, retiramos los huevos poché de la olla y los pasamos rápidamente a un recipiente con agua fría para evitar que se sigan cocinando. Una vez cortada la cocción con mucho cuidado retiramos el papel y los servimos como acompañamiento de nuestra crema de calabacín.
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
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