ALBONDIGAK SALTSAN / ALBÓNDIGAS EN SALSA

ALBONDIGAK SALTSAN / ALBÓNDIGAS EN SALSA




OSAGAIAK (SALTSA)

  • 2 Baratxuri ale.
  • 3 Tipula.
  • 2 Azenario.
  • 1 Porru.
  • 2 Tomate.
  • 1 Piper berdea.
  • 1 Piper gorria.
  • Barazki saltsa.
  • Brandy txorrotada bat.
  • Gatza.

INGREDIENTES (SALSA)

  • 2 Dientes de ajo.
  • 3 Cebollas.
  • 2 Zanahorias
  • 1 Puerro.
  • 2 Tomates.
  • 1 Pimiento verde.
  • 1 Pimiento rojo.
  • Caldo de verdura.
  • Un chorrito de Brandy.
  • Sal.

ELABORAZIOA (SALTSA)

  • Baratxuriak olioarekin berotzen ipini.
  • Baratxuriak gorritzen hasten direnean, tipula bota eta bigundu. Hau gorritzen hasten denean beste barazki guztiak gehitu apurka-apurka.
  • Gatza gehitu.
  • Brandya gehitu.
  • Alkohola lurrundu denean, barazki saltsa eta ura gehitu.
  • Utzi egosten.
  • Irabiagailua pasatu.

ELABORACIÓN (SALSA)

  • Echamos el ajo al aceite frío y ponemos a dorar.
  • Cuando empiece a dorar añadimos la cebolla para pochar.
  • Poco a poco añadimos el resto de las verduras.
  • Añadimos la sal.
  • Dejamos que poche.
  • Añadimos un poco de Brandy.
  • Cuando se vaya el alcohol añadimos el caldo vegetal y agua.
  • Dejamos que se cueza.
  • Finalmente pasamos la batidora.



OSAGAIAK (ALBONDIGAK)
  • 1Kg haragi txikitua (800g txahal urriza eta 200g txerrikia).
  • 3 Arrautza.
  • 2 Baratxuri ale.
  • 1 Tipula.
  • 1 Basu bete esne.
  • Ogi-mamia.
  • Ogi birrindua (pixka bat).
  • Gatza.
  • Piperbeltz beltza.
  • Irina.
  • Olioa.

INGREDIENTES (ALBÓNDIGAS)

  • 1Kg de carne pizada (800g ternera y 200g de cerdo).
  • 3 Huevos.
  • 2 Dientes de ajo.
  • 1 Cebolla.
  • 1 Vaso de leche.
  • Miga de pan.
  • Una pizca de pan ralllado.
  • Sal.
  • Pimienta negra molida.
  • Harina.
  • Aceite.

ELABORAZIOA (ALBONDIGAK)

  • Baratxuria oso ondo birrindu. Gorritzen hasten denean tipula gehitu eta bigundu.
  • Ogi mamia esnetan sartu.
  • Bol batean: haragia, arrautzak, tipula bigundua, baratxuria, ogi mamia eta ogi birrindua nahastu. Gatza eta piperbeltz beltza gehitu eta jarraitu nahasten.
  • Plater batean irina ipini. 
  • Haragi portzio bat hartu eta haragi-bolak sortu. Haragi-bolak irinetan pasatu.
  • Albondigak frijitu.
  • Saltsa dagoen lapikoan sartu eta egosten utzi zapore guztiak nahasteko.



AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL




Comentarios