ALBONDIGAK SALTSAN / ALBÓNDIGAS EN SALSA
- 2 Baratxuri ale.
- 3 Tipula.
- 2 Azenario.
- 1 Porru.
- 2 Tomate.
- 1 Piper berdea.
- 1 Piper gorria.
- Barazki saltsa.
- Brandy txorrotada bat.
- Gatza.
INGREDIENTES (SALSA)
- 2 Dientes de ajo.
- 3 Cebollas.
- 2 Zanahorias
- 1 Puerro.
- 2 Tomates.
- 1 Pimiento verde.
- 1 Pimiento rojo.
- Caldo de verdura.
- Un chorrito de Brandy.
- Sal.
ELABORAZIOA (SALTSA)
- Baratxuriak olioarekin berotzen ipini.
- Baratxuriak gorritzen hasten direnean, tipula bota eta bigundu. Hau gorritzen hasten denean beste barazki guztiak gehitu apurka-apurka.
- Gatza gehitu.
- Brandya gehitu.
- Alkohola lurrundu denean, barazki saltsa eta ura gehitu.
- Utzi egosten.
- Irabiagailua pasatu.
ELABORACIÓN (SALSA)
- Echamos el ajo al aceite frío y ponemos a dorar.
- Cuando empiece a dorar añadimos la cebolla para pochar.
- Poco a poco añadimos el resto de las verduras.
- Añadimos la sal.
- Dejamos que poche.
- Añadimos un poco de Brandy.
- Cuando se vaya el alcohol añadimos el caldo vegetal y agua.
- Dejamos que se cueza.
- Finalmente pasamos la batidora.
OSAGAIAK (ALBONDIGAK)
- 1Kg haragi txikitua (800g txahal urriza eta 200g txerrikia).
- 3 Arrautza.
- 2 Baratxuri ale.
- 1 Tipula.
- 1 Basu bete esne.
- Ogi-mamia.
- Ogi birrindua (pixka bat).
- Gatza.
- Piperbeltz beltza.
- Irina.
- Olioa.
INGREDIENTES (ALBÓNDIGAS)
- 1Kg de carne pizada (800g ternera y 200g de cerdo).
- 3 Huevos.
- 2 Dientes de ajo.
- 1 Cebolla.
- 1 Vaso de leche.
- Miga de pan.
- Una pizca de pan ralllado.
- Sal.
- Pimienta negra molida.
- Harina.
- Aceite.
ELABORAZIOA (ALBONDIGAK)
- Baratxuria oso ondo birrindu. Gorritzen hasten denean tipula gehitu eta bigundu.
- Ogi mamia esnetan sartu.
- Bol batean: haragia, arrautzak, tipula bigundua, baratxuria, ogi mamia eta ogi birrindua nahastu. Gatza eta piperbeltz beltza gehitu eta jarraitu nahasten.
- Plater batean irina ipini.
- Haragi portzio bat hartu eta haragi-bolak sortu. Haragi-bolak irinetan pasatu.
- Albondigak frijitu.
- Saltsa dagoen lapikoan sartu eta egosten utzi zapore guztiak nahasteko.
Comentarios
Publicar un comentario