OILASKO RABAK

 OILASKO RABAK / RABAS DE POLLO




OSAGAIAK
  • 3 Oilasko-bularki xerratan.
  • Gatza.
  • Piperbeltza.
  • Ogi birrindua.
  • Berakatza.
  • Olioa.
  • 1 Cayena.
  • Ketchup (edo gustukoa den beste saltsaren bat).

ELABORAZIOA
  • Tira finetan moztu oilasko-xerrak.
  • Gatza eta piperbeltza gehitu.
  • Ogi-birrinetan pasatu.
  • Zartagin batean olioa berotzen ipini eta utzi berakatza eta cayena gorritzen.
  • Olioa bero dagoenean, oilasko-tirak sartu doratu arte.
  • Zartaginetik atera eta xukatzen utzi.
  • Ontzi batean ketchup apur bat ipini.
  • Oilasko rabak saltsan sartu, eta,  uuuuummmm!
  • On egin!
   



INGREDIENTES
  • 3 Pechugas de pollo fileteadas.
  • Sal.
  • Pimienta.
  • Pan rallado.
  • Ajos.
  • Aceite.
  • 1 Cayena.
  • Ketchup (u otra salsa al gusto).

ELABORACIÓN
  • Corta en tiras (finas) los filetes de pollo.
  • Échales sal y pimienta.
  • Pasa las tiras por pan rallado.
  • Pon abundante aceite a calentar con dos o tres dientes de ajo y una cayena.
  • Cuando el aceite esté caliente, mete poco a poco las tiras de pollo a freír. (Cuando estén bien doradas, sácalas).
  • Deja que las tiras fritas escurran el aceite sobrante.
  • En un bol aparte, pon un poco de ketchup.
  • Para comer, unta cada raba en el ketchup y ¡uuuummmmm!
  • On egin! 


AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL








Comentarios