LEKAK PATATEKIN / VAINAS CON PATATAS
OSAGAIAK
- 1 Kg. Leka.
- 2 edo 3 patata (tamainaren arabera).
- Gatza.
- Olioa.
- Berakatza.
- Hirugiharra.
- Baratxuria.
ELABORAZIOA
- Lekak zuritu.
- Patatak zuritu eta zatitu.
- Lapikoan olio apur bat berotzen ipini.
- Lekak eta patatak sueztitu.
- Ura gehitu.
- Irakiten hasten denean gatza bota.
- Lapikoa itxi eta 20 minutuz egosi.
- Amaitzean, lekak atera eta ontzi batera pasatu.
- Zartaginean, hirugiharra sartu eta prest dagoenean, lekak dauden ontzian sartu.
- Zartagin berean, berakatza ipini laminetan zatiturik eta gorritu denean, ontzian sartu ere.
- On egin!
INGREDIENTES
- 1Kg. vainas.
- 2o3 patatas (según tamaño)
- Sal.
- Aceite.
- Bacon.
- Ajo.
ELABORACIÓN
- Pela las vainas.
- Pela las patatas y trocéalas (cháscalas).
- Pon un poco de aceite en la olla. Calienta.
- Rehoga las patatas y las vainas.
- Añade agua.
- Cuando hierva añade sal.
- Cierra la olla y deja cocer 20 minutos.
- Cuando acabe, deja descomprimir y abre la olla.
- Saca las vainas a un recipiente.
- En una sartén, dora el bacon. Una vez dorado, apártalo y añádelo a las vainas.
- En esa sartén, añade un poco de aceite y sofríe el ajo troceado en láminas.
- Añádelo al resto de la elaboración.
- On egin!
Comentarios
Publicar un comentario