LEKAK PATATEKIN / VAINAS CON PATATAS

LEKAK PATATEKIN / VAINAS CON PATATAS   




OSAGAIAK

  • 1 Kg. Leka.
  • 2 edo 3 patata (tamainaren arabera).
  • Gatza.
  • Olioa.
  • Berakatza.
  • Hirugiharra.
  • Baratxuria.

ELABORAZIOA

  • Lekak zuritu.
  • Patatak zuritu eta zatitu.
  • Lapikoan olio apur bat berotzen ipini.
  • Lekak eta patatak sueztitu.
  • Ura gehitu.
  • Irakiten hasten denean gatza bota.
  • Lapikoa itxi eta 20 minutuz egosi.
  • Amaitzean, lekak atera eta ontzi batera pasatu.
  • Zartaginean, hirugiharra sartu eta prest dagoenean, lekak dauden ontzian sartu.
  • Zartagin berean, berakatza ipini laminetan zatiturik eta gorritu denean, ontzian sartu ere.
  • On egin!

INGREDIENTES

  • 1Kg. vainas.
  • 2o3 patatas (según tamaño)
  • Sal.
  • Aceite.
  • Bacon.
  • Ajo.

ELABORACIÓN

  • Pela las vainas.
  • Pela las patatas y trocéalas (cháscalas).
  • Pon un poco de aceite en la olla. Calienta.
  • Rehoga las patatas y las vainas.
  • Añade agua.
  • Cuando hierva añade sal.
  • Cierra la olla y deja cocer 20 minutos.
  • Cuando acabe, deja descomprimir y abre la olla.
  • Saca las vainas a un recipiente.
  • En una sartén, dora el bacon. Una vez dorado, apártalo y añádelo a las vainas.
  • En esa sartén, añade un poco de aceite y sofríe el ajo troceado en láminas.
  • Añádelo al resto de la elaboración.
  • On egin!


AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL


Comentarios