IHAUTERIETAKO TORRADAK / TORRIJAS DE CARNAVAL
OSAGAIAK
- 5 Ogi-barra bigun.
- 3 l esne.
- 800 ml esne-gain.
- 120 gr azukre.
- 1 Limoia.
- 1 Laranja.
- 1 Arrautz irabiatua.
- 1 kanela-zotza.
- Kanela-hautsa.
- Eztia.
- Oliba-olio birjina.
ELABORAZIOA
- Ogia 2,5 zentimetroko xerratan zatitu.
- Ogi-xerra bakoitzean eztia igurtzi.
- Esne-gain apur batekin ogi-xerrak busti eta ontzi batean sartu.
- Limoia eta laranjaren azala moztu geratzen diren zati zuriak kenduz.
- Esnea, esne-gaina, kanela-zotza, limoiaren azala, laranjaren azala eta azukrea berotzen ipini.
- Irakiten utzi 10 minutuz suaren intentsitatea erdian ipiniz.
- 10 minutuak pasatu direnean sutik erretiratu, eta, ogi-xerrak dauden ontzira bota.
- Utzi ondo busti daitezen.
- Zartagin batean olio asko bota.
- Ogi-xerrak xukatu, arrautz irabiatutik pasatu eta zartaginean frijitu.
- Sukaldeko paper xurgatzailean ipini gainerako olioa kentzeko.
- Azukrea eta kanela-hautsa nahastu eta torraden gainetik hautseztatu.
- On egin!
- 5 barras de pan blando.
- 3L. de leche.
- 800ml. de nata.
- 120gr. de azúcar.
- 1 Limón.
- 1 Naranja.
- 1 Huevo batido para rebozar.
- 1 Rama de canela.
- Canela en polvo.
- Miel.
- Aceite de oliva virgen.
ELABORACIÓN
- Cortar el pan en rebanadas de 2,5 centímetros de grosor.
- Untar un poco de miel en cada rebanada.
- Mojar un poco de nata en cada rebanada.
- Poner la leche, la nata, rama de canela, las pieles de limón y de la naranja y el azúcar a calentar.
- Dejar que hierva a fuego medio 10 minutos aproximadamente.
- Retirar del fuego y echar sobre las rebanadas de pan en un recipiente hondo.
- Dejar que se empapen bien.
- Poner una sartén con aceite abundante.
- Escurrir un poco las torrijas, pasarlas por huevo batido y freírlas en la sartén.
- Retirar a un plato con papel absorbente para eliminar el exceso de aceite.
- Mezclar un poco de azúcar y la canela en polvo y espolvorear por encima de las torrijas.
- On egin!
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
Comentarios
Publicar un comentario