IHAUTERIETAKO TORRADAK / TORRIJAS DE CARNAVAL

IHAUTERIETAKO TORRADAK / TORRIJAS DE CARNAVAL





OSAGAIAK

  • 5 Ogi-barra bigun.
  • 3 l esne.
  • 800 ml esne-gain.
  • 120 gr azukre.
  • 1 Limoia.
  • 1 Laranja.
  • 1 Arrautz irabiatua.
  • 1 kanela-zotza.
  • Kanela-hautsa.
  • Eztia.
  • Oliba-olio birjina.


ELABORAZIOA

  • Ogia 2,5 zentimetroko xerratan zatitu.
  • Ogi-xerra bakoitzean eztia igurtzi.
  • Esne-gain apur batekin ogi-xerrak busti eta ontzi batean sartu.
  • Limoia eta laranjaren azala moztu geratzen diren zati zuriak kenduz.
  • Esnea, esne-gaina, kanela-zotza, limoiaren azala, laranjaren azala eta azukrea berotzen ipini.
  • Irakiten utzi 10 minutuz suaren intentsitatea erdian ipiniz.
  • 10 minutuak pasatu direnean sutik erretiratu, eta, ogi-xerrak dauden ontzira bota.
  • Utzi ondo busti daitezen.
  • Zartagin batean olio asko bota.
  • Ogi-xerrak xukatu, arrautz irabiatutik pasatu eta zartaginean frijitu.
  • Sukaldeko paper xurgatzailean ipini gainerako olioa kentzeko.
  • Azukrea eta kanela-hautsa nahastu eta torraden gainetik hautseztatu.
  • On egin!
 






INGREDIENTES
  • 5 barras de pan blando.
  • 3L. de leche.
  • 800ml. de nata.
  • 120gr. de azúcar.
  • 1 Limón.
  • 1 Naranja.
  • 1 Huevo batido para rebozar.
  • 1 Rama de canela.
  • Canela en polvo.
  • Miel.
  • Aceite de oliva virgen.

ELABORACIÓN

  • Cortar el pan en rebanadas de 2,5 centímetros de grosor.
  • Untar un poco de miel en cada rebanada.
  • Mojar un poco de nata en cada rebanada.
  • Poner la leche, la nata, rama de canela, las pieles de limón y de la naranja y el azúcar a calentar.
  • Dejar que hierva a fuego medio 10 minutos aproximadamente.
  • Retirar del fuego y echar sobre las rebanadas de pan en un recipiente hondo.
  • Dejar que se empapen bien.
  • Poner una sartén con aceite abundante.
  • Escurrir un poco las torrijas, pasarlas por huevo batido y freírlas en la sartén.
  • Retirar a un plato con papel absorbente para eliminar el exceso de aceite.
  • Mezclar un poco de azúcar y la canela en polvo y espolvorear por encima de las torrijas.
  • On egin!

                                          AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL









                                                    




Comentarios