ERROSKILLAK / ROSQUILLAS
OSAGAIAK
- 1 Laranja.
- 1 Limoia.
- 500g Irina.
- 1 Gurin koilarakada.
- 150g Azukre.
- 3 Arrautza.
- Legamia.
- Anisa.
- Ekilore-olioa.
ELABORAZIOA
- Birrindu laranjaren azala apur bat.
- Arrautzak, gurina, azukrea eta anisa ondo nahastu.
- Apurka-apurka legamia eta irina gehitu eta orea oratu homogeneoa gelditu arte. Gero, eskuekin oratzen jarraitu.
- Orea film plastikoan bildu eta hozkailuan sartu 30 minutuz.
- Denbora pasatu denean, orea hartu eta zabaldu. Gero, zentimetro bateko "paloteak" egin, eta, puntetatik elkartu zirkunferentzia antzeko forma sortuz.
- Zartaginean olioa eta limoiaren azal birrindua su epelean berotzen ipini 10 minutuz.
- 10 minutuak pasatu direnean, limoia atera, eta, erroskillak frijitu. Olioa oso bero badago, erraz erre daitezke, kontuz!
- Frijituta daudenean, paperezko ezpainzapiaren gainean ipini sobera dagoen olioa kentzeko.
- Azukrea bota.
- On egin!
INGREDIENTES
- 1 Naranja.
- 1 Limón.
- 500 gr harina.
- 1 Cucharada mantequilla.
- 150gr azúcar.
- 3 Huevos.
- Levadura.
- Anís.
- Aceite de girasol.
ELABORACIÓN
- Ralla un poco la naranja.
- Mezcla batiendo bien y dejando bien ligado los huevos, el azúcar, la mantequilla y el anís.
- Incorpora la harina y la levadura poco a poco a la mezcla, hasta obtener una masa consistente. Después amasa bien con las manos.
- Envuelve la masa en un film de plástico y deja reposar 30 minutos en la nevera.
- Cuando haya pasado el tiempo, estiramos la masa. Vamos haciendo palotes de 1 centímetro de grosor que después uniremos por las puntas para formar la rosquilla.
- Mientras tanto, pon aceite a calentar a fuego bajo con un poco de cáscara de limón durante 10 minutos.
- Pasado el tiempo saca el limón y fríe las rosquillas a fuego medio. Si está demasiado caliente el aceite se queman fácilmente.
- Según fríes, saca las rosquillas a papel absorbente para quitar el aceite sobrante.
- Finalmente añade azúcar a tu gusto.
- On egin!
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
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