PASTA TOMATEAREKIN / PASTA CON TOMATE

PASTA TOMATEAREKIN / PASTA CON TOMATE





OSAGAIAK (TOMATE SALTSA)

  • 2 Tomate-lata.
  • 3 Berakatz alea.
  • 1 Tipula.
  • 1 Piper berdea.
  • Gatza.
  • Azukrea.
ELABORAZIOA (TOMATE SALTSA)
  • Barazkiak zati finetan moztu.
  • Olioa berotzen ipini eta berakatza bota. Berakatza gorritu denean, barazkiak  gehitu. Barazkiak bigundu direnean, tomatea bota.
  • Gatza eta azukrea gehitu.
  • Egosten doan heinean, garrantzitsua da saltsa irabiatzea lapikora itsatsi ez dadin.
INGREDIENTES (SALSA DE TOMATE)
  • 2 Latas de tomate triturado.
  • 1 Diente de ajo.
  • 1 Cebolla.
  • 1 Pimiento verde.
  • Sal.
  • Azúcar.

ELABRORACIÓN (SALSA DE TOMATE)
  • Trocear las verduras en cachos finos.
  • Poner aceite a calentar y echar el ajo. Cuando el ajo empieza a dorar añadir las verduras. Cuando las verduras empiecen a pochar echar el tomate.
  • Añadir azúcar y sal.
  • Dejar que se vaya cociendo. Es importante ir removiendo de vez en cuando para evitar que se pegue.  
OSAGAIAK (PASTA)
  • 700g Pasta.
  • 1 Oilasko-bularkia.
  • Txorizo.
  • 3 Arrautza.
  • Gatza.
  • Piperbeltza, oreganoa ...

ELABORAZIOA (PASTA)
  • Ura berotzen ipini gatzarekin, piperbeltzarekin... Irakiten hasten denean, pasta bota. Egosi paketean ipintzen duen denbora.
  • Oilaskoa eta txorizoa ebaki eta salteatu.
  • Arrautzak egosi, zuritu eta zatitu.
  • Azkenik, osagai guztiak lapikoan sartu zaporeak elkartzeko.

INGREDIENTES (PASTA)
  • 700g de pasta.
  • 1 Pechuga de pollo.
  • 1 Chorizo.
  • 3 Huevos.
  • Sal.
  • PImienta, orégano...

ELABORACIÓN (PASTA)
  • Poner agua a calentar con sal, pimienta... Echar la pasta cuando empieza a hervir. Cocer el tiempo que indica la marca en el sobre.
  • Trocear y saltear el pollo y el chorizo.
  • Cocer los tres huevos. Pelar y trocear.
  • Finalmente, unir todos los ingredientes en una cazuela y dejar que se liguen los sabores.




AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL





Comentarios