PASTA TOMATEAREKIN / PASTA CON TOMATE
OSAGAIAK (TOMATE SALTSA)
- 2 Tomate-lata.
- 3 Berakatz alea.
- 1 Tipula.
- 1 Piper berdea.
- Gatza.
- Azukrea.
ELABORAZIOA (TOMATE SALTSA)
- Barazkiak zati finetan moztu.
- Olioa berotzen ipini eta berakatza bota. Berakatza gorritu denean, barazkiak gehitu. Barazkiak bigundu direnean, tomatea bota.
- Gatza eta azukrea gehitu.
- Egosten doan heinean, garrantzitsua da saltsa irabiatzea lapikora itsatsi ez dadin.
INGREDIENTES (SALSA DE TOMATE)
- 2 Latas de tomate triturado.
- 1 Diente de ajo.
- 1 Cebolla.
- 1 Pimiento verde.
- Sal.
- Azúcar.
ELABRORACIÓN (SALSA DE TOMATE)
- Trocear las verduras en cachos finos.
- Poner aceite a calentar y echar el ajo. Cuando el ajo empieza a dorar añadir las verduras. Cuando las verduras empiecen a pochar echar el tomate.
- Añadir azúcar y sal.
- Dejar que se vaya cociendo. Es importante ir removiendo de vez en cuando para evitar que se pegue.
OSAGAIAK (PASTA)
- 700g Pasta.
- 1 Oilasko-bularkia.
- Txorizo.
- 3 Arrautza.
- Gatza.
- Piperbeltza, oreganoa ...
ELABORAZIOA (PASTA)
- Ura berotzen ipini gatzarekin, piperbeltzarekin... Irakiten hasten denean, pasta bota. Egosi paketean ipintzen duen denbora.
- Oilaskoa eta txorizoa ebaki eta salteatu.
- Arrautzak egosi, zuritu eta zatitu.
- Azkenik, osagai guztiak lapikoan sartu zaporeak elkartzeko.
INGREDIENTES (PASTA)
- 700g de pasta.
- 1 Pechuga de pollo.
- 1 Chorizo.
- 3 Huevos.
- Sal.
- PImienta, orégano...
ELABORACIÓN (PASTA)
- Poner agua a calentar con sal, pimienta... Echar la pasta cuando empieza a hervir. Cocer el tiempo que indica la marca en el sobre.
- Trocear y saltear el pollo y el chorizo.
- Cocer los tres huevos. Pelar y trocear.
- Finalmente, unir todos los ingredientes en una cazuela y dejar que se liguen los sabores.
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
Comentarios
Publicar un comentario