INDABAK BARAZKIEKIN / ALUBIAS CON VERDURAS
OSAGARRIAK (5 pertsona):
- 500g Indaba zuri.
- 1 Piper berdea.
- 1 Berakatza ale.
- 1 Tipula.
- 1 Porru.
- 1 Kalabaza xerra.
- 2 Azenario.
- Gatza eta pipermina.
- Oliba olioa.
- 1 Txorizoa.
- 1 Odolostea.
ELABORAZIOA:
- Egun bat lehenago beratzen ipini.
- Berakatza, tipula, piperra eta porrua sueztitu.
- Sueztituta dagoenean, txikitu eta lapikoan sartu.
- Indabak urarekin gehitu.
- Kalabaza eta azenarioa gehitu.
- Gatza eta pipermina bota.
- Lapikoa itxi eta 20 minutuz egosi.
- Txorizoa eta odolostea egosi 15 minutuz, eta, indabak egosita daudenean, guztia elkartu.
INGREDIENTES PARA 5 PERSONAS
- 500g de alubias blancas.
- 1 Pimiento verde.
- 1 Diente de ajo.
- 1 Cebolla.
- 1 Puerro.
- 1 Rebanada de calabaza.
- 2 Zanahorias.
- Sal y pimienta.
- Aceite de oliva.
- 1 Chorizo.
- 1 Morcilla.
ELABORACIÓN
- El día anterior poner a remojo las alubias en abundante agua fría.
- Cortar y pochar el ajo, la cebolla, el puerro y el pimiento.
- Una vez pochado, triturar y echar a la olla.
- Añadir las alubias con el agua. Ahora en la olla debe sobrepasar dos dedos por encima de las alubias.
- Añadir la calabaza y las zanahorias.
- Salpimentar.
- Cerrar la olla y dejar cocer 20 minutos aproximadamente.
- Cocer la morcilla y el chorizo 15 minutos y echarlos a las alubias una vez cocidas.
- On egin!
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
Comentarios
Publicar un comentario