INDABAK BARAZKIEKIN / ALUBIAS CON VERDURAS

INDABAK BARAZKIEKIN / ALUBIAS CON VERDURAS




OSAGARRIAK (5 pertsona):
  • 500g Indaba zuri.
  • 1 Piper berdea.
  • 1 Berakatza ale.
  • 1 Tipula.
  • 1 Porru.
  • 1 Kalabaza xerra.
  • 2 Azenario.
  • Gatza eta pipermina.
  • Oliba olioa.
  • 1 Txorizoa.
  • 1 Odolostea.

ELABORAZIOA:
  • Egun bat lehenago beratzen ipini.
  • Berakatza, tipula, piperra eta porrua sueztitu.
  • Sueztituta dagoenean, txikitu eta lapikoan sartu.
  • Indabak urarekin gehitu. 
  • Kalabaza eta azenarioa gehitu.
  • Gatza eta pipermina bota.
  • Lapikoa itxi eta 20 minutuz egosi.
  • Txorizoa eta odolostea egosi 15 minutuz, eta, indabak egosita daudenean, guztia elkartu.      


INGREDIENTES PARA 5 PERSONAS

  • 500g de alubias blancas.
  • 1 Pimiento verde.
  • 1 Diente de ajo.
  • 1 Cebolla.
  • 1 Puerro.
  • 1 Rebanada de calabaza.
  • 2 Zanahorias.
  • Sal y pimienta.
  • Aceite de oliva.
  • 1 Chorizo.
  • 1 Morcilla.

ELABORACIÓN

  • El día anterior poner a remojo las alubias en abundante agua fría.
  • Cortar y pochar el ajo, la cebolla, el puerro y el pimiento.
  • Una vez pochado, triturar y echar a la olla.
  • Añadir las alubias con el agua. Ahora en la olla debe sobrepasar dos dedos por encima de las alubias.
  • Añadir la calabaza y las zanahorias.
  • Salpimentar.
  • Cerrar la olla y dejar cocer 20 minutos aproximadamente.
  • Cocer la morcilla y el chorizo 15 minutos y echarlos a las alubias una vez cocidas.
  • On egin!


AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL






Comentarios