PATATAK SALTSA BERDEAN / PATATAS EN SALSA VERDE
OSAGARRIAK (ARRAIN-SALDA)
- Legatz-hezur eta legatz-burua.
- 2 Tipula.
- 1 Porru.
- 1 Azenario.
- Likorea.
- Ura.
- Gatza.
- Olioa.
ELABORAZIOA (ARRAIN-SALDA)
- Olioa berotzen ipini.
- Barazkiak txikitu eta gehitu, gorritzen utzi.
- Legatz-hezurrak gehitu eta gorritzen utzi.
- Guztia gorrituta dagoenean, likorea gehitu eta koilara batez dena nahastu.
- Ura gehitu guztia estali arte.
- Utzi irakiten 20 minutu.
INGREDIENTES (FUMÉ TOSTADO)
- Espinas y cabeza de merluza.
- 2 Cebollas.
- 1 Puerro.
- 1 Zanahoria.
- Licor.
- Agua.
- Sal.
- Aceite.
ELABORACIÓN (FUMÉ TOSTADO)
- Poner aceite a calentar.
- Añadir las verduras troceadas y dejar que se doren.
- Cuando está todo muy dorado, añadir el licor y con una cuchara de palo remover las verduras y el pescado.
- Añadir agua hasta cubrir de sobra las verduras y el pescado.
- Deja hervir 20 minutos.
OSAGARRIAK (PATATAK SALTSA BERDEAN)
- Legatza.
- 3 Baratxuri ale.
- 1 Tipula.
- 1 Kilo patatak.
- Perrexila.
- 2 Arrautz egosi.
- Ardo Zuria.
- Aurretik prestatutako arrain-salda.
ELABORAZIOA (PATATAK SALTSA BERDEAN)
- Baratxuri aleak olioarekin berotzen ipini.
- Baratxuriak berotzen hasten direnean tipula oso txikituta gehitu eta sueztitu.
- Perrexila txikituta gehitu.
- Ardo zuria geheitu eta utzi alkohola lurrundu arte.
- Patata-xerrak gehitu eta gorritzen utzi.
- Patatak saltsarekin estali eta egosten utzi.
- Gutxi falta denean patatak prest egoteko, legatza xerrak gehitu.
- Guztia eginda dagoenean arrautz egosia gehitu.
- On egin!
INGREDIENTES (PATATAS EN SALSA VERDE)
- Merluza.
- 3 Cabezas de ajo.
- 1 Cebolla.
- 1 kilo patatas.
- Perejil.
- 2 Huevos cocidos.
- Vino blanco.
- Fumé.
- Poner aceite con ajo a calentar.
- Cuando empiecen a calentar los ajos, añadir la cebolla muy picada y rehogar.
- Añadir el perejil muy picado.
- Añadir las patatas cortadas en rodajas. Dejar que doren un poco.
- Cubrir las patatas con el fumé y dejar que se cuezan.
- Cuando estén casi cocidas, añadir la merluza cortada en rodajas.
- Cuando esté hecho, añadir el huevo cocido cortado en rodajas.
- On egin!
Comentarios
Publicar un comentario