PATATAK SALTSA BERDEAN / PATATAS EN SALSA VERDE


PATATAK SALTSA BERDEAN / PATATAS EN SALSA VERDE




OSAGARRIAK (ARRAIN-SALDA)
  • Legatz-hezur eta legatz-burua.
  • 2 Tipula.
  • 1 Porru.
  • 1 Azenario.
  • Likorea.
  • Ura.
  • Gatza.
  • Olioa.
ELABORAZIOA (ARRAIN-SALDA) 
  • Olioa berotzen ipini.
  • Barazkiak txikitu eta gehitu, gorritzen utzi.
  • Legatz-hezurrak gehitu eta gorritzen utzi.
  • Guztia gorrituta dagoenean, likorea gehitu eta koilara batez dena nahastu.
  • Ura gehitu guztia estali arte.
  • Utzi irakiten 20 minutu.
INGREDIENTES (FUMÉ TOSTADO)
  • Espinas y cabeza de merluza.
  • 2 Cebollas.
  • 1 Puerro.
  • 1 Zanahoria.
  • Licor.
  • Agua.
  • Sal.
  • Aceite.
ELABORACIÓN (FUMÉ TOSTADO)
  • Poner aceite a calentar.
  • Añadir las verduras troceadas y dejar que se doren.
  • Cuando está todo muy dorado, añadir el licor y con una cuchara de palo remover las verduras y el pescado.
  • Añadir agua hasta cubrir de sobra las verduras y el pescado.
  • Deja hervir 20 minutos.

       

 
OSAGARRIAK (PATATAK SALTSA BERDEAN)
  • Legatza.
  • 3 Baratxuri ale.
  • 1 Tipula.
  • 1  Kilo patatak.
  • Perrexila.
  • 2 Arrautz egosi.
  • Ardo Zuria.
  • Aurretik prestatutako arrain-salda.
ELABORAZIOA (PATATAK SALTSA BERDEAN)

  • Baratxuri aleak olioarekin berotzen ipini.
  • Baratxuriak berotzen hasten direnean tipula oso txikituta gehitu eta sueztitu.
  • Perrexila txikituta gehitu.
  • Ardo zuria geheitu eta utzi alkohola lurrundu arte.
  • Patata-xerrak gehitu eta gorritzen utzi.
  • Patatak saltsarekin estali eta egosten utzi.
  • Gutxi falta denean patatak prest egoteko, legatza xerrak gehitu.
  • Guztia eginda dagoenean arrautz egosia gehitu.
  • On egin!
INGREDIENTES (PATATAS EN SALSA VERDE)
  • Merluza.
  • 3 Cabezas de ajo.
  • 1 Cebolla.
  • 1 kilo patatas.
  • Perejil.
  • 2 Huevos cocidos.
  • Vino blanco.
  • Fumé.
ELABORACIÓN (PATATAS EN SALSA VERDE)
  • Poner aceite con ajo a calentar.
  • Cuando empiecen a calentar los ajos, añadir la cebolla muy picada y rehogar.
  • Añadir el perejil muy picado.
  • Añadir las patatas cortadas en rodajas. Dejar que doren un poco.
  • Cubrir las patatas con el fumé y dejar que se cuezan.
  • Cuando estén casi cocidas, añadir la merluza cortada en rodajas.
  • Cuando esté hecho, añadir el huevo cocido cortado en rodajas.
  • On egin!






Comentarios