LEGATZA ERROMATAR ERARA PIPER GORRIEKIN / MERLUZA A LA ROMANA CON PIMIENTOS ROJOS


LEGATZA ERROMATAR ERARA PIPER GORRIEKIN / MERLUZA A LA ROMANA CON PIMIENTOS ROJOS




OSAGAIAK (PIPER GORRIAK)

  • Piper gorri erreak.
  • 2 Baratxuri ale.
  • Azukrea eta gatza.
  • 1 Pipermin.
  • Olioa.

ELABORAZIOA (PIPER GORRIAK)

  • Tira finetan moztu.
  • Baratxuri aleak eta pipermina sutan ipini gorritu arte.
  • Piperrak gehitu eta azukrea eta gatza bota.
  • Gisatu su baxua jarriz.
INGREDIENTES (PIMIENTOS ROJOS)
  • Pimientos rojos asados.
  • 2 Cabezas de ajo.
  • Azúcar y sal.
  • 1 Cayena.
  • Aceite.
ELABORACIÓN (PIMIENTOS ROJOS)
  • Cortar los pimientos en tiras.
  • Poner a dorar los ajos y la cayena.
  • Añadir los pimientos en ese aceite. Echar sal y azúcar.
  • Dejar guisar a fuego medio-bajo.

OSAGAIAK(LEGATZA)

  • Legatza.
  • Irina.
  • Arrautzak.
  • Gatza.
  • Olioa.

ELABORAZIOA (LEGATZA)

  • Legatza xerra zatietan moztu.
  • Frijitu baino lehen, arrautza-irinetan pasatu.
  • Olioa berotzen ipini. Berotu denean, legatza frijitu.
  • Zartaginetik atera, eta, sukaldeko paperarekin, olioa kendu.
  • Legatza eta piper gorriak plater batean elkartu. On egin!

INGREDIENTES (MERLUZA)

  • Merluza.
  • Harina.
  • Huevos.
  • Sal.
  • Aceite.

ELABORACIÓN (MERLUZA) 

  • Trocea los lomos en rodajas. Añadir sal.
  • Pasa cada rodaja, primero por harina y luego por huevo.
  • Poner aceite a calentar en una sartén. Cuando esté caliente, freír las rodajas de merluza.
  • Sacar a un plato con papel de cocina para que escurra el aceite sobrante.
  • Unir la merluza y los pimientos en un plato. On egin!


AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL





Comentarios