LEGATZA ERROMATAR ERARA PIPER GORRIEKIN / MERLUZA A LA ROMANA CON PIMIENTOS ROJOS
OSAGAIAK (PIPER GORRIAK)
- Piper gorri erreak.
- 2 Baratxuri ale.
- Azukrea eta gatza.
- 1 Pipermin.
- Olioa.
ELABORAZIOA (PIPER GORRIAK)
- Tira finetan moztu.
- Baratxuri aleak eta pipermina sutan ipini gorritu arte.
- Piperrak gehitu eta azukrea eta gatza bota.
- Gisatu su baxua jarriz.
INGREDIENTES (PIMIENTOS ROJOS)
- Pimientos rojos asados.
- 2 Cabezas de ajo.
- Azúcar y sal.
- 1 Cayena.
- Aceite.
- Cortar los pimientos en tiras.
- Poner a dorar los ajos y la cayena.
- Añadir los pimientos en ese aceite. Echar sal y azúcar.
- Dejar guisar a fuego medio-bajo.
OSAGAIAK(LEGATZA)
- Legatza.
- Irina.
- Arrautzak.
- Gatza.
- Olioa.
ELABORAZIOA (LEGATZA)
- Legatza xerra zatietan moztu.
- Frijitu baino lehen, arrautza-irinetan pasatu.
- Olioa berotzen ipini. Berotu denean, legatza frijitu.
- Zartaginetik atera, eta, sukaldeko paperarekin, olioa kendu.
- Legatza eta piper gorriak plater batean elkartu. On egin!
INGREDIENTES (MERLUZA)
- Merluza.
- Harina.
- Huevos.
- Sal.
- Aceite.
ELABORACIÓN (MERLUZA)
- Trocea los lomos en rodajas. Añadir sal.
- Pasa cada rodaja, primero por harina y luego por huevo.
- Poner aceite a calentar en una sartén. Cuando esté caliente, freír las rodajas de merluza.
- Sacar a un plato con papel de cocina para que escurra el aceite sobrante.
- Unir la merluza y los pimientos en un plato. On egin!
AMAIERAKO EMAITZA / RESULTADO FINAL
Comentarios
Publicar un comentario