PATATAK ERRIOXAR ERARA / PATATAS A LA RIOJANA
OSAGAIAK (4/6 Pertsona)
- 6 edo 7 patata.
- 4 txorizo.
- 1 tipula.
- 2 edo 3 baratxuri ale.
- 1 piper berdea.
- 1 piperrauts koilarakada txikia.
- 1 piper txorizero koilarakada.
- 1 pipermin.
- ura.
- olioa eta gatza.
ELABORAZIOA
- Baratxuria, tipula eta piper berdea zuritu. Txikitu eta biguntzen jarri lapikoan. Pipermina gehitu.
- Txoriozoak zuritu eta zati handietan moztu. Lapikoan sartu eta guztia sueztitu.
- Gehitu patatak, piperrautsa, piper txorizeroa eta gatza bota.
- Ura gehitu patata guztiak estalita gelditu arte.
- Lapikoa itxi eta egosi 10 minutuz.
- Itxaron presio guztia kendu arte eta lapikoa zabaldu.
- On egin!
INGREDIENTES
- 6 o 7 patatas.
- 4 chorizos.
- 1 cebolla.
- 1 pimiento verde.
- 2 o 3 dientes de ajo.
- 1 cucharada de postre de pimentón.
- 1 cucharada de postre de carne de pimiento choricero.
- 1 guindilla o cayena.
- Agua.
- Aceita de oliva y sal.
ELABORACIÓN
- Picar el ajo, la cebolla y el pimiento verde. Pochar. Añadir la guindilla.
- Pelar los chorizos y trocearlos en tacos grandes. Añadir a la cazuela. Rehogar todo un rato.
- Añadir las patatas, el pimentón, la carne del pimiento choricero. Echar sal.
- Añadir agua hasta cubrir las patatas.
- Cerrar la olla y cocer durante 10 minutos.
- Dejar que se quite la presión y abrir la olla.
- ¡On egin!
Comentarios
Publicar un comentario