PATATAK ERRIOXAR ERARA / PATATAS A LA RIOJANA


 PATATAK ERRIOXAR ERARA / PATATAS A LA RIOJANA





OSAGAIAK (4/6 Pertsona)

  • 6 edo 7 patata.
  • 4 txorizo.
  • 1 tipula.
  • 2 edo 3 baratxuri ale.
  • 1 piper berdea.
  • 1 piperrauts koilarakada txikia.
  • 1 piper txorizero koilarakada.
  • 1 pipermin.
  • ura.
  • olioa eta gatza.


ELABORAZIOA

  • Baratxuria, tipula eta piper berdea zuritu. Txikitu eta biguntzen jarri lapikoan. Pipermina gehitu.
  • Txoriozoak zuritu eta zati handietan moztu. Lapikoan sartu eta guztia sueztitu.
  • Gehitu patatak, piperrautsa, piper txorizeroa eta gatza bota.
  • Ura gehitu patata guztiak estalita gelditu arte.
  • Lapikoa itxi eta egosi 10 minutuz.
  • Itxaron presio guztia kendu arte eta lapikoa zabaldu.
  • On egin!

INGREDIENTES

  • 6 o 7 patatas.
  • 4 chorizos.
  • 1 cebolla.
  • 1 pimiento verde.
  • 2 o 3 dientes de ajo.
  • 1 cucharada de postre de pimentón.
  • 1 cucharada de postre de carne de pimiento choricero.
  • 1 guindilla o cayena.
  • Agua.
  • Aceita de oliva y sal.

ELABORACIÓN

  • Picar el ajo, la cebolla y el pimiento verde. Pochar. Añadir la guindilla.
  • Pelar los chorizos y trocearlos en tacos grandes. Añadir a la cazuela. Rehogar todo un rato.
  • Añadir las patatas, el pimentón, la carne del pimiento choricero. Echar sal.
  • Añadir agua hasta cubrir las patatas.
  • Cerrar la olla y cocer durante 10 minutos.
  • Dejar que se quite la presión y abrir la olla.
  • ¡On egin!
 






Comentarios