ALBONDIGAK
Normalean supermerkatura joaten gara erosketak egitera, baina orain harategian eskatzen ikasi dugu.
- Baratxuria olio hotzean bota edo erregosi egiten dugu.
- Urreztatzen hasten denean, tipula gehituko dugu.
- Hau gorritu ( pixka bat )denean, barazkiak gehitzen ditugu poliki-poliki.
- Gatza botako dugu.
- Estarlux bat jarriko dugu.
- Utzi erregosten.
- Brandy pixka bat gehitu.
- Alkohola joaten denean, barazki-salda eta ura gehituko ditugu.
- Egosten uzten diogu.
- Azkenik, irabiagailuarekin pasa.
- Gorde.
ELABORAZIOA
- Oso ondo txikitzea baratxuria. Urreztatzen hasten denean, gehitu kipula eta erregosi.
- Busti ogi-mamia esnetan.
- Bol batean: nahastu haragia, arrautzak, tipula potxatua, baratxuria, esnetan bustitako ogi-mamia eta ogi birrindua. Eskuekin ondo nahastu. Bota gatza eta piperbeltz, eta jarraitu eskuekin nahasten.
- Irina jarriko dugu plater batean.
- Haragi zati txikiak hartu eta bola bat egingo dugu.
- Bola hori irinetik pasatu eta gorde.
- Frijitu albondigak.
- Frijitutakoan, kazola batean nahasten ditugu saltsarekin, eta pixka batean egosten uzten ditugu zaporeak ligatzeko.
ALBÓNDIGAS
INGREDIENTES PARA LA SALSA
- 2 o 3 dientes de ajo.
- 2 cebollas
- 2 zanahorias
- 1 puerro
- 1 ó 2 tomates
- 1 pimiento verde
- ½ pimiento rojo
- Caldo de verdura
- 1 chorrito de brandy
- Sal
- Estarlux
ELABORACIÓN
- Echamos el ajo al aceite frío o ponemos a pochar.
- Cuando empiece a dorar añadimos la cebolla.
- Cuando esta dore un poco, vamos añadiendo el resto de las verduras poco a poco.
- Añadimos sal.
- Ponemos 1 estarlux.
- Dejamos que poche.
- Añadimos un poco de brandy.
- Cuando se vaya el alcohol añadimos el caldo vegetal y agua.
- Dejamos que se cueza.
- Finalmente pasar por el túrmix.
- Reservar
INGREDIENTES PARA LAS ALBÓNDIGAS PARA 6 PERSONAS
- 1 kg de carne picada (mezcla de ternera y cerdo)
- 3 huevos
- 2 dientes de ajo
- 1 cebolla
- 1 vaso de leche
- Miga de pan
- Una pizca de pan rallado
- Sal
- Pimienta negra molida
- Harina
- Aceite
ELABORACIÓN
- Picar muy bien el ajo. Cuando empieza a dorar añadir la cebolla y pochar.
- Mojar la miga de pan en leche.
- En un bol: mezclar la carne, los huevos, la cebolla pochada, el ajo, la miga de pan mojada en leche, el pan rallado. Mezclar bien con las manos. Echar la sal y pimienta y seguir mezclando con las manos.
- Ponemos harina en un plato.
- Vamos cogiendo pequeñas porciones de carne y hacemos una bola.
- Pasamos esa bola por la harina y guardamos.
- Freímos las albóndigas.
- Una vez fritas las mezclamos en una cazuela con la salsa y las dejamos cociendo un rato para que liguen sabores.
Comentarios
Publicar un comentario