ALBONDIGAK - ALBÓNDIGAS

 


ALBONDIGAK 



Normalean supermerkatura joaten gara erosketak egitera, baina orain harategian eskatzen ikasi dugu.



ELABORAZIOA
  • Baratxuria olio hotzean bota edo erregosi egiten dugu.
  • Urreztatzen hasten denean, tipula gehituko dugu.
  • Hau gorritu ( pixka bat )denean,  barazkiak gehitzen ditugu poliki-poliki.
  • Gatza botako dugu.
  • Estarlux bat jarriko dugu.
  • Utzi erregosten.
  • Brandy pixka bat gehitu.
  • Alkohola joaten denean, barazki-salda eta ura gehituko ditugu.
  • Egosten uzten diogu.
  • Azkenik, irabiagailuarekin pasa.
  • Gorde.

ELABORAZIOA
  • Oso ondo txikitzea baratxuria. Urreztatzen hasten denean, gehitu kipula eta erregosi.
  • Busti ogi-mamia esnetan.
  • Bol batean: nahastu haragia, arrautzak, tipula potxatua, baratxuria, esnetan bustitako ogi-mamia eta ogi birrindua. Eskuekin ondo nahastu. Bota gatza eta piperbeltz, eta jarraitu eskuekin nahasten.
  • Irina jarriko dugu plater batean.
  • Haragi zati txikiak hartu eta bola bat egingo dugu.
  • Bola hori irinetik pasatu eta gorde.
  • Frijitu albondigak.
  • Frijitutakoan, kazola batean nahasten ditugu saltsarekin, eta pixka batean egosten uzten ditugu zaporeak ligatzeko.

ALBÓNDIGAS

INGREDIENTES PARA LA SALSA

  • 2 o 3 dientes de ajo.
  • 2 cebollas
  •  2 zanahorias
  • 1 puerro
  • 1 ó 2 tomates
  • 1 pimiento verde
  • ½ pimiento rojo
  • Caldo de verdura
  • 1 chorrito de brandy
  • Sal
  • Estarlux

 

ELABORACIÓN

  • Echamos el ajo al aceite frío o ponemos a pochar.
  • Cuando empiece a dorar añadimos la cebolla.
  • Cuando esta dore un poco, vamos añadiendo el resto de las verduras poco a poco.
  • Añadimos sal.
  • Ponemos 1 estarlux.
  • Dejamos que poche.
  • Añadimos un poco de brandy.
  • Cuando se vaya el alcohol añadimos el caldo vegetal y agua.
  • Dejamos que se cueza.
  • Finalmente pasar por el túrmix.
  • Reservar

 

INGREDIENTES PARA LAS ALBÓNDIGAS PARA 6 PERSONAS

  • 1 kg de carne picada (mezcla de ternera y cerdo)
  • 3 huevos
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cebolla
  • 1 vaso de leche
  • Miga de pan
  • Una pizca de pan rallado
  • Sal
  • Pimienta negra molida
  • Harina
  • Aceite

 

ELABORACIÓN

  •  Picar muy bien el ajo. Cuando empieza a dorar añadir la cebolla y pochar.
  •  Mojar la miga de pan en leche.
  •  En un bol: mezclar la carne, los huevos, la cebolla pochada, el ajo, la miga de pan mojada en leche, el pan rallado. Mezclar bien con las manos. Echar la sal y pimienta y seguir mezclando con las manos.
  • Ponemos harina en un plato.
  •  Vamos cogiendo pequeñas porciones de carne y hacemos una bola.
  • Pasamos esa bola por la harina y guardamos.
  •  Freímos las albóndigas.
  •  Una vez fritas las mezclamos en una cazuela con la salsa y las dejamos cociendo un rato para que liguen sabores.



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