KALABAZA-KREMA - CREMA DE CALABAZA

 



KALABAZA-KREMA






ELABORAZIOA:
- Jarri olio pixka bat lapikoaren oinarrian eta jarri berotzen su ertainean.
- Moztu eta zatitu kipula, porrua, azenarioak eta kalabaza.
- Patata zuritu eta mostu.
- Baratxuria gorritu. Bigundu tipula, porrua, azenarioa eta patata.
- Gehitu kalabaza eta doratu pixka bat.
- Bota gatza eta piperbeltz.
- Erantsi ura barazki guztia estali arte.
- Starlux bat jarri.
- Itxi lapikoa eta utzi 20 minutu irakiten.
- Denbora igaro ondoren, utzi eltzeko balbula jaisten eta ireki ezazu.
- Gehitu esne pixka bat " Ideal ", nahi baduzu.
- Irabiagailua pasatu eta krema on bat geratuko da.
- Puskatu arrautza egosia eta bota gainetik apaintzeko.
- Jatera!





CREMA DE CALABAZA




INGREDIENTES:


- 2 dientes de ajo
- 2 puerros.
- 1 cebolla.
- 1 ó 2 zanahorias
- 1 patata
- Calabaza (1 kg aprox).
- Agua
- Sal y pimienta.
- Starlux vegetal.
- Leche Ideal (opcional)
- Aceite de oliva
- 1 Huevo cocido

ELABORACIÓN:

- Pon un poco de aceite en la base de la olla y pon a calentar a fuego medio.
- Pela y trocea la cebolla, el puerro, las zanahorias y la calabaza.
- Pela y chasca la patata.
- Dora el ajo. Pocha la cebolla, el puerro, la zanahoria y la patata.
- Añade la calabaza y dórala un poco.
- Salpimenta.
- Añade agua hasta cubrir toda la verdura.
- Pon un starlux.
- Cierra la olla y déjala 20 minutos hirviendo.
- Cuando haya pasado el tiempo, deja que baje la válvula de la olla y ábrela.
- Añade un poco de leche Ideal si quieres.
- Pasa la batidora y quedará una buena crema.
- Rompe el huevo cocido y échalo por encima para decorar.
- ¡A comer!

Comentarios