ERROSKILAK - ROSQUILLAS

 ERROSKILAK



Urteko azken errezeta , gabonak goxatzeko goxokiren bat dakarkizuegu. Gure gazteetako batek ekarri digu errezeta, bere familian egiten duten errezeta tipiko batekin. Ea gustatzen zaizuen!




OSAGAIAK:
  • Laranja bat.
  • Limoi bat.
  • 500 gr irin.
  • Legamia bat.
  • Koilarakada bat gurin.
  • 150 gr azukre.
  • 3 arrautza.
  • Anisa.
  • Ekilore-olioa.

ELABORAZIOA:
  • Birrindu laranja pixka bat.
  • Nahastu ondo irabiatuz eta ondo lotuta utziz arrautzak, azukrea,gurina, anisa.
  • Gehitu irina eta legamia pixkanaka nahasketari, lortu arte masa kontsistentzia ona. Gero ondo oratu eskuekin.
  • Bildu orea plastikozko film batean eta utzi pausatzen 15 edo 30 minutuz hozkailuan.
  • Denbora igarotakoan, masa luzatuko dugu. Egiten ari gara 1 cm-ko lodierako paloteak, ondoren puntetatik lotuko ditugunak,erroskila osatu.
  • Bitartean, jarri olioa su baxuan berotzen limoi azal pixkanekin 10 minutuz.
  • Denbora igaro ondoren, limoia atera eta erroskillak frijitu su ertainean. Beroegi badago olioa erraz erretzen da.
  • Hozten duzun bitartean, erroskillak paper xurgatzailez ateratzen ditu olioa kentzeko Soberakina.






ROSQUILLAS

Como última receta del año, os traemos un dulce para endulzar la Navidad. Nos ha traído la receta uno de nuestros chavales con una receta típica que hacen en su familia. !Esperemos que os guste¡

INGREDIENTES:

  • 1 naranja.
  • 1 limón.
  • 500 gr harina.
  • 1 levadura
  • 1 cucharada de mantequilla.
  • 150 gr azúcar.
  • 3 huevos.
  • Anís.
  • Aceite de girasol.

ELABORACIÓN:

  • Ralla un poco la naranja.
  • Mezcla batiendo bien y dejando bien ligado los huevos, el azúcar, la mantequilla, el anís.
  • Incorpora la harina y la levadura poco a poco a la mezcla, hasta obtener una masa consistente. Después amasa bien con las manos.
  • Envuelve la masa en un film de plástico y deja reposar 15 ó 30 minutos en la nevera.
  • Cuando haya pasado el tiempo, estiramos la masa. Vamos haciendo palotes de 1 cm de grosor que después uniremos por las puntas para formar la rosquilla.
  • Mientras tanto, pon aceite a calentar a fuego bajo con un poco de cáscara de limón durante 10 minutos.
  • Pasado el tiempo saca el limón y fríe las rosquillas a fuego medio. Si está demasiado caliente el aceite se queman fácilmente.
  • Según fríes, saca las rosquillas a papel absorbente para quitar el aceite sobrante.



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