KALABAZIN-KREMA
Kalabazin-krema oso errezeta arina,
nutritiboa eta goxoa da. Eta, gainera, oso erraz egiten da. Horregatik, aste
honetan egitea erabaki dugu. Espero dugu zure gustokoa izatea¡
OSAGAIAK:
- Baratxuri-hortz 1- Porru 1.
- kipula 1.
- 3 edo 4 kalabazin.
- Ura
- Gatza eta piperbeltza.
- Starlux Begetala.
- Esnea Ideala (aukerakoa)
- Oliba-olioa
ELABORAZIOA
- Jarri olio pixka bat lapikoaren oinarrian eta jarri berotzen su ertainean.
‑ Zuritu eta zatitu kipula, porrua eta kalabazinak.
- Baratxuria gorritu. Tipula eta porrua bigundu.
- Gehitu kalabazina eta gorritu pixka bat.
- Gatza eta piperbeltza bota.
- Ura gehitu barazki guztia estali arte.
- Starlux bat jarri.
- Itxi lapikoa eta utzi 15 minutu irakiten.
- Denbora igaro ondoren, utzi lapiko balbula jaisten eta ireki ezazu.
-Gehitu esne pixka bat Ideal, nahi
baduzu.
- Irabiagailua pasa eta krema on bat geratuko da.
-Jatera¡
CREMA DE CALABACÍN
- 1 diente de ajo.
- 1 puerro.
- 1 cebolla.
- 3 ó 4 calabacines.
- Agua
- Sal y pimienta.
- Starlux vegetal.
- Leche Ideal (opcional)
- Aceite de oliva
ELABORACIÓN
- Pon un poco de aceite en la base de la olla y pon a
calentar a fuego medio.
- Pela y trocea la cebolla, el puerro y los
calabacines.
- Dora el ajo. Pocha la cebolla y el puerro.
- Añade el calabacín y dóralo un poco.
- Salpimenta.
- Añade agua hasta cubrir toda la verdura.
- Pon un starlux.
- Cierra la olla y déjala 15 minutos hirviendo.
- Cuando haya pasado el tiempo, deja que baje la
válvula de la olla y ábrela.
- Añade un poco de leche Ideal si quieres.
- Pasa la batidora y quedará una buena crema.
- ¡A comer!
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