KALABAZIN-KREMA - CREMA DE CALABACÍN

KALABAZIN-KREMA


Kalabazin-krema oso errezeta arina, nutritiboa eta goxoa da. Eta, gainera, oso erraz egiten da. Horregatik, aste honetan egitea erabaki dugu. Espero dugu zure gustokoa izatea¡

 

                                                                          OSAGAIAK:

  - Baratxuri-hortz 1
  - Porru 1.
  - kipula 1.
  - 3 edo 4 kalabazin.
  - Ura
  - Gatza eta piperbeltza.
  - Starlux Begetala.
  - Esnea Ideala (aukerakoa)
  -  Oliba-olioa



ELABORAZIOA


- Jarri olio pixka bat lapikoaren oinarrian eta jarri berotzen su ertainean.
‑  Zuritu eta zatitu kipula, porrua eta kalabazinak.
-  Baratxuria gorritu. Tipula eta porrua bigundu.
- Gehitu kalabazina eta gorritu pixka bat.
- Gatza eta piperbeltza bota.
- Ura gehitu barazki guztia estali arte.
- Starlux bat jarri.
- Itxi lapikoa eta utzi 15 minutu irakiten.
- Denbora igaro ondoren, utzi lapiko balbula jaisten eta ireki ezazu.
-Gehitu esne pixka bat Ideal, nahi baduzu.
- Irabiagailua pasa eta krema on bat geratuko da.
-Jatera¡





CREMA DE CALABACÍN 


      INGREDIENTES

  • 1 diente de ajo.
  •  1 puerro.
  •  1 cebolla.
  •  3 ó 4 calabacines.
  •  Agua
  •  Sal y pimienta.
  • Starlux vegetal.
  • Leche Ideal (opcional)
  • Aceite de oliva

ELABORACIÓN


  • Pon un poco de aceite en la base de la olla y pon a calentar a fuego medio.
  • Pela y trocea la cebolla, el puerro y los calabacines.
  • Dora el ajo. Pocha la cebolla y el puerro.
  • Añade el calabacín y dóralo un poco.
  • Salpimenta.
  • Añade agua hasta cubrir toda la verdura.
  • Pon un starlux.
  • Cierra la olla y déjala 15 minutos hirviendo.
  • Cuando haya pasado el tiempo, deja que baje la válvula de la olla y ábrela.
  • Añade un poco de leche Ideal si quieres.
  • Pasa la batidora y quedará una buena crema.
  • ¡A comer!

 

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