Babarrunak nuttrizio-balio handia du. Horregatik, plater osasuntsua
prestatuko dugu:
BABARRUNAK BARAZKIEKIN
Osagaiak, bost lagunentzat:
- 500 g babarrun gorri
- Piper berdea 1
- Baratxuri-hortz 1
- Kipula 1
- Porru 1
- 2 azenario
- Gatza eta piperbeltza
- Oliba-olioa
Elaborazioa:
1. Aurreko
egunean, babarrunak ur hotzetan busti.
2. Baratxuria,
tipula, porrua eta piperra moztu eta erregosi.
3. Behin
bustita, birrindu eta lapikora bota
4. Babarrunak
urarekin eranstea. Orain lapikoan bi atzamar baino gehiago izan behar
dira babarrunen gainetik.
5. Azenario
zurituak gehitzea.
6. Zipriztindu.
7. Lapikoa
itxi eta 20 minutu inguru egosten utzi.
OHARRA:
Nahi izanez gero, txorizo pixka bat egosi daiteke beste lapiko batean, eta gero babarrunei gehitu.
(15 minutuz, gutxi gorabehera, erdi irakiten egotea gomendatzen da koipea kentzeko).
Hauxe gure garuko errezeta, merkea, osasuntsua eta erraza¡ Itxura ederra honek¡ On egin¡
Ingredientes para 5 personas:
- 500g de alubias rojas
-1 pimiento verde
- 1 diente de ajo
- 1 cebolla
- 1 puerro
- 2 zanahorias
- sal y pimienta
- aceite de oliva
Elaboración:
- El día anterior poner a remojo las alubias en abundante agua
fría.
- Cortar y pochar el ajo, la cebolla, el puerro y el pimiento.
- Una vez pochado, triturar y echar a la olla.
- Añadir las alubias con el agua. Ahora en la olla debe sobrepasar
dosdedos por encima de las alubias.
- Añadir las zanahorias peladas.
- Salpimentar.
- Cerrar la olla y dejar cocer 20 minutos aproximadamente.
Nota:
Si se quiere, se puede cocer un poco de chorizo en una cazuela aparte y añadirlo luego a las alubias.
(Se recomienda que medio hierva durante unos 15 minutos aproximadamente para quitarle la grasa).
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