BABARRUNAK BARAZKIEKIN - ALUBIAS CON VERDURAS

 

Babarrunak  nuttrizio-balio handia du. Horregatik, plater osasuntsua prestatuko dugu:

BABARRUNAK BARAZKIEKIN

 

Osagaiak, bost lagunentzat:

- 500 g babarrun gorri
-  Piper berdea 1
- Baratxuri-hortz 1
- Kipula 1
- Porru 1
- 2 azenario
- Gatza eta piperbeltza
- Oliba-olioa 

 

Elaborazioa:

1.     Aurreko egunean, babarrunak ur hotzetan busti.

2.     Baratxuria, tipula, porrua eta piperra moztu eta erregosi.

3.     Behin bustita, birrindu eta lapikora bota

4.     Babarrunak urarekin eranstea. Orain lapikoan bi atzamar baino gehiago izan behar dira babarrunen gainetik.

5.     Azenario zurituak gehitzea.

6.     Zipriztindu.

7.     Lapikoa itxi eta 20 minutu inguru egosten utzi.


OHARRA:
Nahi izanez gero, txorizo pixka bat egosi daiteke beste lapiko batean, eta gero babarrunei gehitu.
(15 minutuz, gutxi gorabehera, erdi irakiten egotea gomendatzen da koipea kentzeko).

Hauxe gure garuko errezeta, merkea, osasuntsua eta erraza¡ Itxura ederra honek¡ On egin¡




Ingredientes para 5 personas:

- 500g de alubias rojas

-1 pimiento verde

-  1 diente de ajo

- 1 cebolla

- 1 puerro

- 2 zanahorias

- sal y pimienta

- aceite de oliva

 

Elaboración:

  1.  El día anterior poner a remojo las alubias en abundante agua fría.
  2. Cortar y pochar el ajo, la cebolla, el puerro y el pimiento.
  3. Una vez pochado, triturar y echar a la olla.
  4.  Añadir las alubias con el agua. Ahora en la olla debe sobrepasar dosdedos por encima de las alubias. 
  5. Añadir las zanahorias peladas.
  6.  Salpimentar.
  7.  Cerrar la olla y dejar cocer 20 minutos aproximadamente.

Nota:

Si se quiere, se puede cocer un poco de chorizo en una cazuela aparte y añadirlo luego a las alubias.

(Se recomienda que medio hierva durante unos 15 minutos aproximadamente para quitarle la grasa).

 

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